Acrylgelnagels

 

Wat zijn Acrylgel nagels?

Toen Acrylgel op de markt kwam, werd het aangeprezen als een nieuwe revolutie in nagelstyling en als een echte ‘game changer’ in de nagelstudio. Maar wat zijn Acrylgel nagels dan eigenlijk? Het gaat om een kleiachtige substantie of een dikke gel die aangeleverd wordt in een tube of pot. Je dient op de tube te knijpen en dan komt er als het ware een bolletje uit dat je afsnijdt en zo aanbrengt op de nagel. Daarna ga je het met een penseel en wat vloeistof (Poly liquid) in de juiste vorm ‘boetseren’. Daarna hard je de Acrylgel uit onder een LED- of UV-lamp. Het gaat om een praktische alles-in-één formule. In drie stappen creëer je hiermee mooie nagels. Je kunt de Acrylgel aanbrengen op de natuurlijk nagels, maar je kunt er ook verlengingen mee maken. Acrylgel is geen acryl en geen gel. Het combineert de belangrijkste eigenschappen van beide producten in een heel nieuw systeem.

 

Gelnagels of Acrylgel nagels? De verschillen!

Met Acrylgel nagels kun je dus vrijwel hetzelfde bereiken als met gelnagels. Toch zijn er enkele verschillen. Een van de belangrijkste verschillen is dat Acrylgel 16% lichter is dan gel en 23% lichter dan acryl. Dit zorgt dat de nagels natuurlijker aanvoelen. Daarnaast is de Acrylgel harder dan gel, maar tegelijkertijd wel flexibel. Acrylgel wordt gepresenteerd als een hybrid van acryl en gel. Het heeft de positieve eigenschappen van gel- en acrylnagels verenigd. Sommige klanten kunnen allergisch zijn voor gel of acryl, Acrylgel kan dan een goede oplossing zijn, omdat het minder kans geeft op allergieën. 

 

Gelnagels of Acrylgel: wat is beter?

We kunnen niet zeggen dat een van de twee systemen beter is. Als beide methoden door een gecertificeerde nagelstyliste worden uitgevoerd, bieden ze allebei een uitstekend en duurzaam resultaat. Het is vooral ook een kwestie van persoonlijke smaak.  De een vindt gelnagels fijner, terwijl de ander misschien liever polygelnagels heeft. 

 

Conclusie 

Ons verdict is duidelijk Acrylgel heeft alles in huis om een game-changer te worden. Hoewel acryl- en gelnagels zeker geen slechte keuzes zijn, lijkt het erop dat Acrylgel weldegelijk doet wat het belooft. Het combineert de beste eigenschappen van de 2 traditionele kunstnageltechnieken. Het is dan wel niet meteen goedkoop, maar je nagels blijven heel erg lang gaaf en zien er schitterend uit. Met Acrylgel kan je  ongelofelijke resultaten behalen in no time. Een ware revolutie!

 

Nabehandeling

Aangezien uw natuurlijke nagels gewoon doorgroeien en hierdoor een uitgroei zichtbaar wordt, is het raadzaam uw nagels tijdig te laten bijwerken om het evenwicht te herstellen en scheuren te voorkomen. Dit zal gemiddeld om de 3 weken zijn naargelang uw nagels groeien.

 

Tot snel in mijn salon!