Onderhoudstips

 

JE NAGELS ZIJN EEN SIERAAD, GEEN GEREEDSCHAP!

 

Wilt u lang genieten van uw mooie set (kunst)nagels? Volg onderstaande tips dan zeker op. Wacht niet tot u weer langskomt voor een behandeling, maar investeer thuis ook in mooie handen en nagels!

 

Behandel uw handen en nagels met zorg
Gebruik voor de dagelijkse verzorging van uw (kunst)nagels een nagelriemolie. Smeer zowel rond als onder de nagel de olie goed in. Dit voorkomt uitdroging van de natuurlijke nagel waardoor de kunstnagels los kunnen laten.  Om lang plezier te hebben van gelpolish of kunstnagels is verzorging een belangrijk onderdeel. Een goede nagelriemolie én handcrème zijn uiteraard aan te schaffen in de salon.

 

Gebruik geen oplosmiddelen

Kunstnagels zijn niet bestand tegen oplosmiddelen zoals aceton, benzine, terpentine, thinner, etc. Als u toch moet werken met één van deze middelen, draag dan rubber, latex of vinyl handschoenen.

 

Huishouden

Gebruik voor huishoudelijke werkzaamheden handschoenen. (Kunst)nagels zijn niet bestand tegen bijtende producten als aceton, chloor, ammoniak, schoonmaakdoekjes enz.

Gebruik ook handschoenen tijdens het verven van haar, insmeren van bronzing crème of marineren van vlees. De kleurstoffen van deze producten trekken in de (kunst)nagels waardoor verkleuring kan optreden.

 

Ontzie uw nagels zoveel mogelijk door niet te veel met de toppen van uw vingers te werken, maar met de zijkanten van uw duimen en wijsvingers. Denk bijvoorbeeld aan het openen van lades, deksels en deuren, het aantrekken van panty’s en pantalons en het tillen van zware voorwerpen. Het aandrukken van wasgoed in de wasautomaat of centrifuge kunt u het best met uw vuist doen. Pak het wasgoed uit de automaat met duim en wijsvinger. Pak nooit iets vast met de volle hand. Uw nagels kunnen hierdoor achterover slaan en breken. Dit kan pijnlijk zijn. Als u iets wilt snijden, richt dan de nagels naar beneden om te voorkomen dat u in de nagels van duim en wijsvinger snijdt.

 

Reinigen van de nagels

Het dagelijks reinigen van de nagels is belangrijk, dit i.v.m. bacteriegroei, zowel bij de natuurlijke als kunstnagel. Probeer vuil nooit met iets scherps weg te halen. Gebruik hiervoor een nagelborsteltje. Worden de nagels een beetje smoezelig aan de achterkant? Week dan 1x per week in een lauw Biotexbadje. Wanneer een nagel los zit door bijv. hard stoten, blijf er dan niet mee lopen. Een losse nagel geeft kans op infecties. Laat de nagel zo spoedig mogelijk repareren.  

 

Vijl zorgvuldig
Als een van uw nagels scheurt of er een klein stukje afbreekt, moet u de nagel meteen weer in model vijlen. Gebruik hiervoor een vijl met een fijne grit. In de salon kunt u een vijl kopen die geschikt is voor uw (kunst)nagels. Knip nooit uw (kunst)nagels, door knippen kunnen uw (kunst)nagels scheuren en splijten.
Stoot u uw nagels geregeld, dan wil dit zeggen dat ze te lang zijn. Geef dit bij de volgende behandeling door zodat hier rekening mee wordt gehouden.

 

Gellak

Wilt u uw nagels korter vijlen en heeft u gelpolish op uw nagels? Lak dan ALTIJD na het vijlen een topcoat over de nagels en tegen de stootrand. Doet u dit niet? Dan kan de gelpolish loslaten. Tevens vervalt de garantie als u zelf aan u nagels vijlt!

 

Kunstnagels

Wanneer een nagel los zit door bijv. hard stoten, blijf er dan niet mee lopen. Een losse nagel geeft kans op infecties. Laat de nagel zo spoedig mogelijk repareren.

Lucht, vocht en vuil tussen de natuurlijke nagel en (kunst)nagel kunnen leiden tot schimmelvorming. Loop er niet te lang mee door maar laat de (kunst)nagel zo snel mogelijk repareren door uw nagelstyliste.

Trek in geen geval de kunstnagel van uw nagelbed af. Dit brengt ernstige schade toe aan uw nagelbed, bacteriën hebben nu toegang tot in de “gewonde” nagel. Ook zal het eraf trekken enorm veel pijn doen en langdurig pijnlijk blijven totdat de nagel volledig genezen is.

Als de nagels regelmatig loslaten kan dit ook vele andere oorzaken hebben, zoals bijv. ziekte of medicijngebruik. Er kunnen verschillende redenen zijn voor het loslaten van de (kunst)nagel, hieronder een aantal oorzaken:

-  Bij het gebruik van hormoonpreparaten

-  Bij het gebruik van antidepressiva

-  Bij zwangerschap

-  Bij het gebruik van afwasmiddelen, agressieve (schoonmaak)middelen

-  Veel stoten van de nagels

- Te lang wachten met opvullen waardoor de nagels aan de toppen te zwaar worden.

 

U kunt het (gedeeltelijk) losraken van de kunstnagels voor een groot deel zelf voorkomen door tijdig uw nagels te laten opvullen. Gemiddeld is dit 1 x in de 4 weken maar afhankelijk van de nagel kan dit ook 1 x in de 3 weken zijn.

 

Maak dus op tijd of direct na de laatste afspraak een nieuwe afspraak voor het opvullen/bijwerken van uw (kunst)nagels!