Gellak.....wat is het?

 

 

Je ziet het overal voorbij komen. Acryl en gel zijn eigenlijk een beetje uit de tijd. Naturel is weer helemaal in!  Maar dan niet met gewone nagellak, want daar hebben we helaas niet zo lang plezier van. Gellak is de oplossing voor iedereen die zich geen zorgen wil maken over hoe je nagels eruit zien, maar ze wel tip top in orde wilt hebben. Maar ja, wat is gellak eigenlijk?

 

Gellak is een product in de nagelbranche dat ongeveer 15 jaar geleden op de markt is gekomen. Het belooft tot 14 dagen chip vrije nagels, zonder beschadiging van de natuurlijke nagelplaat. Het trok eerst niet zo heel veel bekijks. Want ja, wie wilde nou wel veel werk en niet langere nagels? Maar na een tijd waren er steeds meer nagelstylistes die zich realiseerden dat gellak ook super mooi te combineren is met andere producten en gellak vele malen makkelijker en goedkoper is dan acryl of gel. Tevens in alle verschillende kleuren aan te schaffen.

 

Als we het hebben over gellak, heb ik het trouwens over de echte gellak. Je ziet namelijk tegenwoordig in de drogisterijen dat er steeds meer goedkope en ‘neppe’ varianten komen. Niet the real deal dus. Vaak staat er dan ook iets op de verpakking als ‘looks like’ en dan ‘gelpolish’. Dus tuin er niet in. Wanneer de lak aan de lucht kan drogen, is het gewone nagellak.

 

Wat is gellak?

Maar dan gaan we nu echt eventjes de diepte in. We willen namelijk niet alleen weten welke lak de juiste is en hoe het is ontstaan. Maar we willen keiharde wetenschap! 

Als ik het kort in mijn eigen woorden zou moeten vertellen, dan doe ik het zo; Gellak is een product dat bestaat uit verschillende ‘delen’. Onder invloed van UV of LED licht veranderen deze delen in polymeren. Dat is een soort kunststof. En kunststof is plastic. Eigenlijk wordt een vloeibare substantie dus hard onder invloed van licht.

 

Hoe werkt het?

Gellak is een product wat dus werkt wanneer je gebruikt maakt van een LED lamp. Je kunt door middel van een base coat, kleurlakjes, een topcoat en eventueel een verstevigend laagje (Rubberbase) de lak in stappen aanbrengen. Doordat het geen lak is die is opgedroogd, maar is uitgehard, blijft gellak vele malen langer zitten dan nagellak. En omdat het vloeibaar blijft tijdens het lakken, heb je weinig tot geen last van strepen, bobbels of een niet egale finish.
Wanneer we dit product gebruiken heb je dus minder snel kans op beschadigingen aan de lak (en nagels) en heb je geen last van hele lange droogtijd. Omdat je het dus moet uitharden in een lamp.

 

Gellak is er inmiddels, 15 jaar later, in honderden verschillende kleuren. En in heel veel verschillende finishes. Ook komen er steeds nieuwe innovaties en producten bij welke de nagels kunnen verstevigen of de lak nóg langer mee kunnen laten gaan.

 

Kom dus snel langs om een mooie kleur uit te kiezen!