Acrylnagels: wat is het?

Acrylnagels zijn kunstnagels die bestaan uit, je raadt het al, acryl. Zo'n bolletje vloeibaar acryl wordt over je eigen nagel aangebracht en geboetseerd in de vorm waarin jij de nagel wil hebben. Je kunt middels acrylnagels je nagels verlengen, maar dus ook een andere vorm geven. Het verhaal gaat dat Fred Slack, een tandarts, in 1954 een nagel brak tijdens het werken en die besloot te maken met tandheelkundige acryl en de acrylnagels zo waren geboren, ha!

 

Waar worden acrylnagels van gemaakt?

Acryl ontstaat door een poeder (polymeer) te mengen met een vloeistof (monomeer). Wanneer het acryl aangebracht wordt op de nagel en de gewenste lengte en vorm heeft, moet je zorgen dat het goed uithard, en niet veel later heb je een zeer stevige en krasbestendige kunstnagel.

Ze zijn dan ook minder buigzaam en flexibel dan gelnagels.

Acrylnagels kunnen tot wel vier weken blijven zitten en hechten zich zeer goed aan het nageloppervlak, waardoor ze het best blijven zitten van alle kunstnagels. Ondanks dat acrylnagels ook al een heel lange tijd bestaan, is de samenstelling onveranderd gebleven. Het werkt immers zo goed.

 

Hoe worden acrylnagels aangebracht?

Acrylnagels laat je het liefst in onze nagelsalon aanbrengen, waar je nagels eerst goed gereinigd en ontvet worden. Hierna wordt de acryl aangebracht in de vorm en lengte die jij wenst. Wil je langere nagels? Dan wordt er onder de acryl eerst een sjabloon of zogenoemde 'tip' aangebracht, om de juiste verlenging te krijgen.

Zodra de acryl droog is, dan kun je op de acrylnagel los gaan met allerhande nail art en nagellakkleuren. Uiteraard kun je ook gaan voor naturel acrylnagels die er precies zo uitzien als je eigen nagel, maar dan eventueel langer of in een andere vorm. The sky is the limit op nagelgebied, kortom. Reken er dan ook maar op dat je minstens een anderhalf uur kwijt bent in de nagelsalon.