Bij Nails & More - by Antoinette plaatsen wij (kunst)nagels incl. verlenging vanaf 18 jaar.

Gelpolish op natuurlijke nagels vanaf 16 jaar zonder garantie.

 

‘Minimum leeftijd Biab/Acrylnagels’ is een populaire zoekvraag op Google. Veel jonge meisjes willen graag glanzende en gekleurde lange nagels. Zij zijn dan ook heel geïnteresseerd in kunstnagels en gellakken. Toch is het niet altijd even verstandig om pubermeisjes te behandelen. Daar zijn drie redenen voor: de fysieke toestand van pubernagels, het onderhoud van kunstnagels en de financiën.

 

Gezonde pubernagels

Als de vingers nog groeien, groeien de nagels ook nog. Daarom is het sowieso verstandig om pas kunstnagels te plaatsen als iemand helemaal is uitgegroeid. Er is een tweede ‘medische’ reden om te wachten met kunstnagels. Veel stylisten ervaren dat jonge meisjes een ‘vet laagje’ op de natuurlijke nagels hebben, waardoor de kunstnagels eerder los kunnen laten dan bij volwassen vrouwen. Dat heeft te maken met hormoonschommelingen. In de Westerse wereld krijgen meisjes gemiddeld hun eerste menstruatie als ze 13,1 jaar zijn.  Uit onderzoek van het Haarcentrum bleek dat 35% van de vrouwen vindt dat zij vlak voor de menstruatie een vettere huid en vetter haar hebben dan normaal. Dat komt omdat de talgproductie zowel door vrouwelijke als door mannelijke hormonen wordt beïnvloed. Het mannelijke hormoon testosteron stimuleert de talgproductie en het vrouwelijk oestrogeen remt juist. Tijdens de menstruatiecyclus verandert de verhouding. Dit kan inderdaad tot gevolg hebben dat je een paar dagen voor of juist na de menstruatie last krijgt van puistjes of vet haar. Over het algemeen is het zo dat als de huid en haren vetter zijn, de nagelplaten ook vetter zijn. Een ‘bad hair day’ gaat vaak samen met een ‘bad nails day’. Sommige stylisten spreken zelfs van een ‘vetstoot’ vlak voor de menstruatie. Op een vette nagelplaat hechten BIAB en Acryl veel slechter dan op een droge nagelplaat. Bij jonge meisjes is de cyclus meestal nog niet regelmatig. Door de grote schommelingen in de hormonen worden de jongedames niet alleen humeurig, maar hebben ze bijna altijd vettige nagelplaten. Pas als het lichaam een ‘ritme’ heeft gevonden en de jonge vrouw hormonaal stabiel is, kun je beginnen met kunstnagels. Dat is voor de meeste vrouwen rond hun achttiende. 

Gaat u als ouder toch akkoord met het plaatsen van Biab/Acrylnagels voor hun 18e? Dan verleen ik hierop geen garantie.

 

Zorgen voor je nagels

Ik als nagelstylist weet je dat mooie kunstnagels goed moet onderhouden: dagelijks behandelen met nagelriemolie en eventueel korter vijlen. Je moet er ook verstandig mee omgaan en je nagels niet als schroevendraaier gebruiken. Dan houd je kunstnagels op de lange termijn mooi. Pubers denken juist vaak op de korte termijn. Ze zijn impulsief. Ze willen nu iets doen of laten en denken niet aan de toekomst. Ze geven mooie nagels niet de zorg die ze verdienen. Pas als ze kunstnagels op waarde kunnen schatten en er verantwoordelijk mee omgaan, kunnen ze eraan beginnen. Als nagelstylist weet ik niet van te voren of ik met een verantwoordelijke jongedame te maken heb, dus houd ik een minimumleeftijd van achttien jaar aan. 

 

Financiën

Kunstnagels zijn een luxe product en gelnagels zijn ook al niet goedkoop. Veel jonge meisjes sparen voor één behandeling, maar kunnen niet de driewekelijkse onderhoudsbehandelingen betalen. Dat resulteert in slecht verzorgde kunstnagels en dat is geen reclame voor mijn salon. In het ergste geval slopen ze de kunstnagels er zelf af als ze geen geld hebben om ze professioneel te laten verwijderen.

 

Origineel bericht: https://www.prof-nail.nl/geen-pubers-in-de-studio/?fbclid=IwAR0UHZXoNBfgIERj1U3rsw2f09DZcJ_dTUV8KuXn5t33sbAaoQblA7FK4zw